fredag, november 10, 2006

(rom)Jul(s/e)drømmer.....

44 dager igjen. Og fortsatt i starrtgropa bare.... Snart må jeg ta grøtsleiva i den anden hånd...

Drømmer du mye? Jeg har hatt noen gode drømmer i det siste. Ikke bare om sex og fanteri (fnask eller knep), men også om andre veldig hyggelige ting.

Husker du drømmene dine? Jeg husker ikke alltid mine drømmer, men jeg husker ofte følelsen de gir. Den sitter ofte i meg langt utover dagen. Spesielt de dagene drømmen har gitt meg en følelse jeg ikke har hatt på lenge. Jeg kan våkne og være forelsket- da er jeg jo glad hele dagen. Det har hendt at jeg har våknet og vært skikkelig ....., ja du vet.... "tent". Men det har også skjedd at jeg har gått rundt og kjent på redsel/ gruing og ikke helt visst hvorfor, før jeg får et glimt at drømmen min. Så har jeg altså gått rundt og kastet bort mange timer på en unødvendig følelse og og hatt fantasiskrekk.

Jeg gikk på nett og søkte litt på drømmetydning. Tenkte at jeg skulle få et skikkelig bra svar på hva som skjer. Vel. Jeg fant noe, men fornøyd var jeg ikke. Drømmer om sex/ utroskap: tja, sier nok ikke noe mer enn at sex tyder på vekst og utvikling, og utroskap sier noe om at jeg kanskje om sprite det litt opp på hjemmefronten. Nuvel.

Det jeg har lest meg frem til er at det er en del symbolikk som går igjen. Arketypiske (felles for alle mennesker uavhengig av kjønn, rase og religion) som jord, vann, ild og luft, fremkomstmidler og noen dyr. Og så har man personlige symboler, som omhandler deg og det som skjer i livet ditt.

Så min konklusjon- og de sier det forsåvidt selv også- man kan få hjelp til å forstå noe av drømmene sine, men når alt kommer til alt; er bare du som vet hva de betyr. For etterhvert oppdager du at du har ditt eget symbolspråk.

Så skriv ned drømmene, og tyd dem etter beste evne.

Jeg har tydet mine- i min favør selvfølgelig. Og snart skal noen få oppleve resultatet. he he he.

hvor mange dager det er igjen til jul? 44 selvfølgelig.

onsdag, november 08, 2006

Politikere- dét er nisser det!

Hver gang jeg hører en politiker åpne munnen sin for åpent kamera, og la en hel masse bla bla bla renne ut med overtydelig artikulasjon av en halvåpen munn med store, tomme øyne, slår det meg: Hva i huleste er det vi betaler for? Hvis man skal følge arbeidsmiljøloven- noe arbeidsgivere er pålagt å følge (AML er et minimumskrav folkens!) så står det i kapitlet om avskjed at man kan gi avskjed (dvs oppsigelse på dagen) dersom det er grunn til å anta at arbeidstaker har gjort seg skyldig i grovt pliktbrudd og vesentlig mislighold av arbeidsavtalen. Tja..... Trenger vel ikke bruke hodet for mye for å skjønne at dét er tilfelle her liksom...
Vi, som arbedsgivere, er da forpliktet til å følge loven, og gi dem sparken!

Ærlig talt. Hele valgkampanjen er et eneste stort jobbintervju. Og den som juger mest- vinner. MEN- det er jo Norge as, altså vi, som er arbeidsgivere. Og jeg må jo si at dersom en ansatt her jeg jobber hadde løyet like stort om sin kompetanse og personlige egnethet (som forresten tillegges liten vekt om dagen- og fint er det for noen av dere. ha ha ha), ja da ville jeg reagert (hvis jeg var sjef) og blitt kvitt det udugelige mennesket en gang for alle. Men politikere? De går ingen steder. De blir og blir og blir. Og vi velger dem inn. Gang på gang. Personlig egnethet forresten? En finansminister som ikke har økonomisk utdannelse. En forsvarsminister som aldri har avtjent verneplikt. jadah...... Nå tenkte jeg at jeg skulle begynne som rørlegger.

Altså, her prøver jeg å lære vår Ally at man ikke skal lyve, og Raymond må passe jobben sin og vi har arbeidsmoral, skulker ikke og tar ikke til oss frynsegoder som gratis fly, hotell, bil m sjåfør, livvakter etc. Men det er ganske vrient å skulle forklare at vi heier på de som juger mest, og i tillegg betaler dem en hel masse penger for å gjøre det. Jada, de jobber døgnet rundt, men Herregud, skulle bare mangle.

Jeg tør å påstå at de på tinget:
a) ikke har barn de gjerne skulle hatt i barnehage (prøv å få de på tinget til å bytte ut en hel lønn mot kontantstøtten du...)
b) ikke har besteforeldre eller gamle foreldre
c)
ikke kjenner noen med et handicap/ har barn med handicap.
d) ikke skal eller har noen gang vært på sykehus, enten det er pga somatikk eller psykiatri.
Hvordan de går til sengs for kvelden, lukker øynene og faktisk klarer å sovne er meg en uløst gåte.

Den ærligste politikeren var Kjell Magne Bondevik. Han ble så sliten av all juginga at han gikk på en kjempesmell. Han er den politikeren som ikke klarte å sovne om kvelden. Og setter jeg pris på! Klart det at du får en trøkk! Som statsminister må du jo juge mer enn alle andre. og som kristen kan det vel være en prøvelse å stå der dag ut og dag inn og juge det du er god for samtidig som du vet at Jesus blir lei seg og englene gråter.
Bra Kjell Magne!
Du viste ansikt!
Du viste hva overdreven juging og politikk gjør med folk.
*applaus*

Forresten- det er 45 dager igjen til jul.

tirsdag, november 07, 2006

46 dager igjen. Juledansefeber

Det er viktig å bevege på seg for å gjøre seg klar til juleflesk og pinnekjøtt. TvNorge fortsetter sin suksess med Dansefeber- og jeg tenkte jeg skulle melde meg på i år. Jeg fant frem søknadsskjema og fylte det ut. Vil gjerne at dere leser korrektur/ kommer med forslag til flere ting jeg bør nevne for å øke sjansen for å komme med.

Har du det som skal til for å bli en ny Dansefeber-stjerne? Meld deg på når TVNORGE skal i gang med en ny runde av Dansefeber. Snart kommer vi nemlig til en by nær deg!
Dansefeberen herjer fortsatt over hele Norges land, og nå skal TVNORGE endelig i gang med en ny runde av Dansefeber. Jakten på Norges beste danser fortsetter. Bli med - vis oss at du kan være den vi leter etter! Husk at du kan melde på som solodanser, med partner eller som gruppe! sende det med bilde til: Nordisk Film Postboks 4884 Nydalen 0422 Oslo Merk: Dansefeber 2

Fornavn: * Fru
Etternavn: * Nisse
Adresse: * Nordpolen
Postnummer/Sted: * Toppen på globusen
Mobilnummer: * 58523836
E-mail adresse: * post@jul.no
Alder: * 34
Fødselsdato: * 24.12.1972
Utdannelse og jobb: * Livets skole
Hvorfor melder du deg på Dansefeber? * Fordi dans en en viktig del i livet mitt. Den betyr alt. Jeg tror ikke klarer å leve uten den altså. Valsen og salsaen.

Har du spesialisert deg innen én danseretning? * Sengevals.

Er du selvlært eller har du skolering? * Ikke skolering. Har giftering. Hender jeg øver på tette moves med naboen til en venninne av meg. mmmmm.

Vil du komme på audition i Oslo, Bergen eller Trondheim? * Jeg vil komme på alle auditionene. Jeg liker når jeg kommer, kan ta med mannen min, for han er så flink til å få meg til å komme.

Meldte du deg på Dansefeber i 2005 - og i så fall hvor langt kom du? Jeg kom da og, men det var bare hjemme.

Har du en hendelse i livet som har forandret/påvirket deg som person/danser?* Da jeg møtte Mannen i mitt liv og han tok meg med storm på dansegulvet. Men så ble vi kastet ut. Det var visst ikke lov å pule der.

Gift, samboer, kjæreste eller singel? Litt gift.

Noe annet du vil legge til om deg selv? Jeg tro jeg kan nå langt. Jeg har mye å tilby av meg selv. Ikke redd for å dele av meg selv. Gleder i livet bør alle ha- og dans er en av dem for meg.

Legg til bilde- trenger ikke. Du kjenner meg igjen når du ser meg komme.

47 dager igjen. Kalenderen pakker seg

47 dager ja. Kjenner panikken bre seg. Eller er det egentlig panikk? Kanskje det er ropene fra de fortvilte nissene som ligger i de fine, røde juleeskene sine i loftsboden? De kjenner sikkert kulden og lukten av snø. Og nå vil de ut. Men ennå er det en stund til jeg frigjør dem fra stengslene sine. De får bare ligge der. Det er litt av magien. Se de lettede øynene deres i det de får fjernet silkepapir og eskelokk.

Hvis ikke vi snakker om transenissen til min gode venninne da. Min gode venn har nemlig en homsenisse og en transenisse som har tilholdssted i vinduskarmen, ulykkeligvis rett ved den sofaen jeg sitter i når jeg er på besøk. Jeg klarer jo ikke styre min elleville begeistring over alle de kommentarer som formelig bobler over når jeg ser dem.
Min gode venninne holder sin vernende hånd over dem, som om de skulle vært hennes barn. Jeg ser at hun blir fornærmet på deres vegne. Men ærlig. Nå man kliner på nissefar både rouge, leppestift og mascara- ja da stiller han seg lagelig til for hugg.

Men jeg kjenner at jeg gleder meg litt til å se ham igjen. Han gjorde meg godt. Jeg blir glad/ lattermild når jeg ser ham. Hans "frue" er et helt annet kapittel. Men hun bør nok ikke smake for mye tomtebrygg før hun bli ustø i gange og tale og ber om å få kommentarer slengt hun også.

Min mors nisselandsby skal jeg skrive om en annen dag. Den er verdt et besøk. Men skjønner at Raymond har nisseangst. Vel- den største skrekken er vel hvem i hule som skal arve dem alle.....

mandag, november 06, 2006

Herregud- 48 dager igjen!

Det betyr at vi er på negativ julaften. Skjønner? Fra 1 desember er det nå like lang vei til i dag som frem til julaften. Og du VET hvor dårlig tid du har fra 1 desember frem til jul, så jeg foreslår at du får rævva i gir og setter i gang.

MEN mens vi venter, i slagene mellom vinduspuss og gulvpolering og stryking, må vi jo ha det litt moro og. Reise på ølfestival for eksempel. Og er du jente vil jeg absolutt anbefale ølfestvial. Ikke at det er så mye godt øl der, og ikke at mannfolka generelt er så deilige- noen utgaver av "vom" og "siklere" og "høyrøstet" må påregnes. Men blant alle disse sandkornene, så skjuler det seg noen perler. Det er bare om å gjøre å finne disse da. Men holder du deg til d.ø.v *smiskesmiske* øker jo sjansene. Uansett kan det å være på ølfestival gi deg den boosteren du trengte av oppmerksomhet for å kunne gå smilende hjem. For jenter serru, dét er det ikke mest av på ølarrangement. Og av de jeg så var vel halvparten godt over det som burde vært lov å slippe løs etter mørkets frembrudd. Også så søpledrita da. Bra de hadde med egne menn..... ha ha ha.
Og hvis man har med seg en venninne som ikke gidder å gå så langt for å røyke, og en felles kamerat som er av den frekke arten, ja da ender man fort opp på et bakrom (det de kalte Backstage) med et tysk metalband for å røyke og drikke. De var skikkelig skumle gitt. De oppfylte alle mine fordommer hva gjelder metalmennesker. Utseendemessig.

Vi møtte folk fra et stort geografisk område denne kvelden. Fra Tyskland i sør (skjelve skjelve) via en meget korrekt engelskmann opp til vårt langstrakte land og folk fra Askim (som jeg tror har et noe snodig syn på sex) og Haugesund (need I say more..... oh my.....) til Drammen og Mjøndalen (jada- Alle skal til Geilo har jeg hørt.....)

Jaja, en liten pause i julestria. Viktig det. 48 dager igjen folkens. 48 dager igjen.