mandag, januar 15, 2007

Mangel på selvinnsikt gir Debra STOR glede

Jeg vil takke ALLE auditiondeltagere til Dansefeber og Idol, både norsk og amerikansk utgave. Jeg tror ikke de selv aner (og hvordan skulle de nå det?) hvor stor glede jeg har av deres iherdige, hvertfall unike, innsats for å komme videre i et talentprogram. For meg burde første (og kanskje eneste) bud for i det hele tatt vurdere å stille opp, være at man innehar talent. Hvertfall et SNEV av talent. Talent er dessverre ikke smittsomt, så derfor forstår jeg ikke venninnegjenger som reiser inn slik at de kan prøve seg en etter en. Mest sannsynlig av ti, er det kun en halv som kan gå videre.

Men de kommer nå da. Alle de intalentfulle. Og tv er ikke nådigere enn at du kommer på skjermen. Om ikke videre i programmet, så hvertfall dine 20 sekunders berømthet. Skal du konkurrere i sang, så bør du kunne synge. Skal du konkurrere i dans, bør du kunne danse. Enkle regler. Men er de like enkle å overholde? Absolutt ikke. Det røyser på med "sangere" som ikke kan holde en tone og "dansere" som ikke engang kan stå på tå.

Og programmet sex-skolen som gikk ut på at 6 par delte sine mest intime detaljer rundt sitt sexliv med oss, skal jeg ikke komme mer inn på her, annet enn at det var UTROLIG flaut. MEN moro da.

Når jeg ser disse på tv, så stiller jeg meg det samme spørsmålet som når jeg ser mindreårige på gata etter midnatt: Hvor er foreldrene? Hvorfor tar de ikke ansvar for sine barn? Man skal backe opp og støtte sine barn i deres interesser, MEN man har et ansvar for at ikke de fremstiller seg som idioter på tv. De eneste som tjener på det- er tv-selskapet. Hvordan? Jo- de tiltrekker seg seere som meg. Som simpelthen ikke kan dy seg for å le av andre. Rått og lenge. Uten hemninger eller tanke på om de blir såret.

Jeg ELSKER folk uten selvinnsikt. De skaper et rom i min hverdag som fylles av latter og lattertårer. En pute må jeg ha når jeg skal se idol og Dansefeber. Det er så flaut. Men jeg ELSKER det. Når auditionprogrammene er over- er min interesse over også. For stort sett (forhåpentlig) sitter man igjen med noen delvis talentfulle ungdommer som jobber rævva av seg for å nå opp og vise at de var dyktige til å begynne med, og de vil bli ennå bedre.

Men tirsdag 23 januar er det premiere på Dansefeber på tvNorge. TROR du jeg gleder meg eller??? Og i morgen er det to timers spesial av det amerikanske Idol. Og det er ikke fordi det var så mange talenfulle der. Nope, det er på grunn av det MOTSATTE. Det var så mange sykt dårlige deltagere at de måtte utvide "tabbeteipen" med en hel time. Er det ikke herlig???

Skadefryd er den eneste sanne glede har jeg hørt. joda- stemmer nok det. Jeg kan simpelthen ikke få nok. Neste år skal jeg melde meg på 71grader nord. Ha ha ha ha ha