onsdag, januar 18, 2006

Hva betyr det? og 2005julens gaver.

Hva betyr det? og 2005-julens gaver.

Barnehage. En hage for barn. Men altså. Der min håpefulle går, er det ikke mye til hage. Det er uteareale med klatrestativ, husker etc. Men hva jeg forbinder med en hage er det ikke. Ikke plen, ikke frukttrær eller bærbusker. Ikke dyr. Ikke hengekøye. Ikke trampoline eller basseng. Heller ingen grønnsakshage eller et bed med urter. Jeg forslår å endre til: Barnehus med uteareale.

Bivirkningsmedisin. Bivirkningsmedisin??? Det burde vel heller hete ANTIbivirkningsmedisin.

Plasterfjerner. PlasterLIMsfjerner er mer riktig etter min forståelse.

Barnehjem. Et hjem der barn bor. Stort sett husene til de fleste barn i Norge da tenker jeg. Foreldreløse barn bor ikke i barnehjem. De er på en institusjon for foreldreløse. Hvis barna som bor på denne institusjonen fikk velge mellom å bo der eller i et ”ordentlig” barnehjem, ville de kanskje valgt det?

Folkehøyskole. En høyskole der folk går for å lære. Det går og bor folk der, de lærer noe, men en høyskole? Neppe. Kanskje en skole for høye folk? Linda er høy, så det kan stemme, men Torgeir kom inn, og han er ikke så høy igjen. Og hva er vilkårene for opptak da? Minimumskrav = 175 cm. Folk som ikke når opp, bes søke til en folkelavskole.

Sukkerbrød. Brød med sukker? Brød laget av sukker? Neida, sukkerbrød er en kakebunn!

Hamburger. En burger av ham? Tror ikke det nei.

Mobiltelefon. Jepp. En telefon som er mobil. Se der du. Endelig stemte det. Og verdens beste telefon er Nokia N90. Den er så fiiiin. Kan til og med se på den pene søsteren min når jeg snakker med henne. Den kan alt den. Ekstrautstyr har den og. Trådløst flott tastatur til bare 1400 kr. Og en digital penn til bare 1995! Men jeg tror jeg har presset omgivelsene mine til maks her ved å klare å grine og blogge til meg den mobilen jeg har nå. Verdens vakreste julaften. Pakke opp min nye kjære følgesvenn for det neste året. Men, mobilgaven ble grundig slått av et frostet syltetøyglass fylt med de deiligste pepperkaker poden på 3 hadde laget til mamma og pappa. I tillegg verdens vakreste engler med hår og glitter Maisen på snart 7 har klippet, limt og pyntet helt selv. Hjemmelagde gaver og mobiltelefon kan ikke slås. Jeg skrev at ALT jeg ønsker meg er en ny mobil. Vel- jeg fikk MER enn jeg ønsket meg. Er det mulig?

Altså- jeg er IKKE misfornøyd med NOEN av de andre gavene. Jeg er heldig. Faktisk SUPERheldig som er omgitt av strålende mennesker som ønsker å gi meg ting. De bare gir og gir. Jeg får og får. Bortskjemt som en diger prinsesse. Men noen ert kjenner jeg ikke. Den blir nok bare til stuing. En vannmelon hadde jeg kanskje kjent. Men for G-s skyld. Ikke noe poeng i å prøve. Jeg vet jeg er bortskjemt jeg. Og fryktelig takknemlig for det.

Da venter jeg bare på bursdag og alle episodene av Venner for Livet på dvd i en lekker boks. HINT HINT.