mandag, august 21, 2006

Den gyldne regel

Den gyldne regel lyder: Du skal gjøre mot andre som du vil de skal gjøre mot deg.

Og hvor er motivasjonen i det da? Og uansett- virker det? Som jeg erfarer: Langt i fra. Folk gjør sjelden/ aldri som jeg gjør mot dem. Noen ganger er jeg jo fryktelig glad for det selvfølgelig, men stort sett så får jeg lite igjen for innsatsen synes jeg. Jeg syns jeg oppfører meg pent, tilbyr meg å hjelpe når jeg tror det er noe jeg kan hjelpe med, står opp tidlig for å ordne til en ny dag- og som takk for det får jeg to halvtrøtte unger som mener de har feil pålegg på skiva og feil klær og en mann som ikke klarer å stå opp for å kjøre ungene likevel, så da gjør jeg det selv også.

Jeg mister motivasjonen! Jeg må finne en ny motivasjon. Og hva er det som er en stor motivasjonsfaktor for 99.8% av jordens befolkning? PENGER!! Penger penger penger. Så fra nå er alle rundt meg potensielle lottovinnere, eller står med et bein i grava og har en anseelig formue. Og DA skal jeg oppføre meg så jeg står som det helt klart naturlige førstevalget å gi MINST Halvparten til. Når sønnen min blir en verdenskjent fotballspiller eller artist skal det stå i all presse at som en takk til mamma som alltid var der og stilte opp uten å syte og klage NOENSINNE, får hun nå ny bil, nytt hus, egen øy i stillehavet og et privat jetfly som står standby 24 timer i døgnet. Eller når Maia blir verdens første supermodell med sunne interesser, overøser hun mammaen sin med spareiser og kjendisfester og shoppingturer ingen har sett maken til. Og når lillesøster vinner i lotto, så deler hun, naturlig nok premien i to og gir mer halvparten- ja, om ikke 80% av premien. Og når datteren til venneparet vårt kommer ut med egen cd, ja så står jeg selvfølgelig først på dedikeringslista i coveret.

Så fra nå av, syns du jeg er vennligere, hyggeligere, blidere, mer positiv og hjelpsom enn før, så har du nok rett i det. Jeg ser annerledes på deg. Jeg har endret motivasjonsgrunnlaget mitt. Og i mine øyne er du en lottovinner eller muligens kompisen til Mannen med ljåen. Men nyt godt av det så lenge det varer. Jeg er en tålmodig sjel og kan vente lenge. Men husk å svare ja hvis jeg spør om du tipper lotto. Hvis ikke må du komme deg hjem fra byen sjøl neste gang!!!